הגנה על זכויותיכם
פשיטת רגל מתייחסת להליכים של חייב פרטי שנפתחו לפני ה- 15 בספטמבר 2019. בעקבות הרפורמה בהליכים, שמם שונה ל»חדלות פירעון ושיקום כלכלי». כאמור, הליכים שנפתחו לפני הכניסה של חוק חדלות פירעון לתוקף, ינוהלו על פי החקיקה הישנה.
פשיטת רגל וחדלות פירעון הם תהליכים מורכבים הן מבחינה משפטית והן מבחינה רגשית. זהו הליך שמשפיע גם על החייב וגם על הנושים שלו, ולכן חשוב לקחת בחשבון את מכלול השיקולים בעת הכניסה אליו וההתנהלות בו. חשוב שתקחו עורך דין מנוסה שילווה אתכם בתהליך. עורכת הדין קטרינה זובוב היא מקצוענית בעלת ניסיון רב בתחום ותלווה אתכם עד לקבלת הפטר.
לקביעת ייעוץ , אנא צרו קשר:
מאות ההמלצות מלקוחותינו אומרות הכל!
בנוסף, כדי לספק ללקוחותינו שירות איכותי, אנו משתפים פעולה עם משרדי רואי חשבון מובילים המתמחים בנושא מסים.
אחריות אישית לניהול התיק שלכם עד לסיומו. התיק שלכם לא יועבר למתווכים, שותפים ומומחים של צד שלישי ללא ידיעתכם.
הליך פשיטת רגל מטרתו להסדיר את פירעון החוב של אדם או חברה לנושים. מדובר במצב שהחייב אינו יכול לפרוע עוד את חובותיו, בין שמועד הפרעון הגיע או שהוא עתידי. בעבר המונח פשיטת רגל היה בשימוש, ועם כניסתו לתוקף של חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי נעשו מספר שינויים מהותיים בהליך.
(רלוונטיים להליכים שפתיחתם קרתה לפני 15.9.19)
מעשה פשיטת רגל — מעשי פשיטת רגל כוללים הצהרות או פעולות של החייב שמלמדות על חוסר יכולתו לשלם את חובו, העברת נכסים במרמה וכן התחמקות של החייב מנושיו.
צו כינוס נכסים — לאחר הגשת בקשה לפתיחה בהליכי פשיטת רגל על ידי נושים או על ידי החייב, בית המשפט רשאי להוציא צו כינוס להגנת הנכסים של החייב. בשלב זה הנכסים עוברים להיות תחת פיקוח של הכונס הרשמי.
עיכוב הליכים — יחד עם מתן צו כינוס נכסים על ידי בית המשפט, ניתנת גם הוראה לעיכוב הליכים. המשמעות של העיכוב היא שנושיו של החייב אינם יכולים לפעול באופן עצמאי לגביית החוב. במקרה הצורך, ניתן להגיש בקשה לעיכוב הליכים גם לפני מתן צו כינוס נכסים.
אסיפת נושים — פגישה הכוללת את כלל הנושים של חייב הנמצא בפשיטת רגל. במסגרת אסיפה זו ניתן לקבל החלטות מגוונות בנוגע להסדר ולפשיטת הרגל. כך למשל- לדחות או לקבל את הצעות ההסדר, להכריז על האדם החייב כפושט רגל ועוד. אסיפת הנושים מכונסת על ידי הכונס הרשמי. על מנת לכנסה יש להציג בקשה של החייב או הנושה, או הוראה של בית המשפט, או יוזמה של בעל תפקיד אחר.
ישנם מושגים משפטיים רבים סביב הנושא של פשיטת רגל שתיתקלו בהם במהלך הדרך. על מנת לוודא שתיישמו כראוי את החוקים והמגבלות שמוטלות עליכם, ותעמדו בדרישות, רצוי לנצל את זכאותכם לליווי של עורך דין שיוכל להסביר ולתווך לכם את המשמעויות השונות.
לקוחות
מספרים
תודה רבה על העבודה, תשומת הלב, המיומנות, הסבלנות. אנחנו עצמנו כנראה היינו מוותרים. אבל שמרת על הכל, שוב תודה. אנחנו מוכנים לצעוד איתך ביחד, רק בפרויקטים חיוביים יותר. בהצלחה
דריה פדירקו
עו"ד קטרינה שימחה אותי מאוד היום כשסיימה תיק שעורכי דין אחרים הרימו ידיים מעליו. היא פשוט קסומה!!! אני מודה לה בכל ליבי!!! תודה רבה! בהצלחה לך בכל מאמציך! את פשוט חכמה ברמות אל!!!
טטיאנה טוויג
תודה רבה, את מומחית ומאוד מוכשרת. אני בהחלט אצור איתך קשר בפעם הבאה ואמליץ עליך לחברים. בהצלחה במשימתך הקשה!
ואסיל נבלני
הליך פשיטת רגל כולל מספר מגבלות על החייב, על מנת לוודא שיחזיר את החלק שנקבע מחובו במהירות האפשרית לנושיו. לכן הוא כולל מגבלות כמו:
ועוד
מהות ההגבלות ומשכן, מפורטות בחוק. כמו גם התנאים הנדרשים להסרתן. אם כן, חלק מההגבלות ניתן לצמצם או לבטל, ועורכת הדין קטרינה זובוב תוכל לייעץ ולסייע לכם בכך. פנו אליה עוד היום לקבלת ייעוץ מסודר.
המטרה של המדינה היא לסייע לאנשים שנכנסו בתמימות להליך של חובות שאינם יכולים לפרוע. זאת מתוך המטרה שיוכלו לנהל חיי מסחר תקינים ויתחילו מחדש. כלל ההסתכלות על החייב עברה שינוי, מאדם שחייב כספים לאדם שיש לסייע לו ולהשתקם וכתוצאה מכך כלל התיקונים והסעיפים שנוספו נועדו לתמוך בגישה הזו.
בהליכים יש מספר שלבים עיקריים:
על מנת להבין איך השלבים השונים ישפיעו על מצבכם ואיך כדאי להתנהל במהלכם- פנו בהקדם לייעוץ משפטי עם עורכת הדין קטרינה זובוב.
| פשיטת רגל | חדלות פירעון ושיקום כלכלי |
התקופות הרלוונטיות לפי פתיחת התיק | לפני ה- 15 בספטמבר 2019 | אחרי ה- 15 בספטמבר 2019 |
משך זמן של ההליך | אין הגבלת משך זמן להליך- הוא יכול להתנהל במשך שנים רבות | קצוב בזמן- הגדרה לתקופה של 4 שנים למעט מקרים מסוימים שיכולים לקבל הארכה |
ההבדל בתפיסות | רואים בחייב רק אדם שחייב כסף | רואים בחייב אדם שיש לסייע לו להשתקם כלכלית |
למי רלוונטי | לחייב פרטי. במקרה של חברות- פועלים לפי פקודת החברות | גם לחברות ותאגידים וגם לאנשים פרטיים |
לא. החוק קבע קריטריונים ברורים שיש להציג עמידה בהם והם נבחנים לעומק לפני פתיחת התהליך. לא כל הבקשות שמוגשות מאושרות, ולכן אם ברצונכם לוודא כי אתם עומדים בקריטריונים ולהגיש את הבקשה באופן מקצועי- חשוב שתיקחו ליווי של עורך דין.
לא, ישנם חייבים רבים שמתנהלים ללא ליווי. עם זאת צריך לקחת בחשבון שנגד רבים מהם נפתחים תיקים נוספים בזמן הזה וכן הם לא תמיד ממצים את זכויותיהם.
בנוסף, הפרת ההנחיות במהלך התהליך בין אם במודע או בשוגג, עלולה להוות עבירה פלילית ולכן יש בה סיכון גדול במיוחד. אם אתם רוצים למצות את זכויותיכם, ולפעול באופן שישרת את האינטרסים שלכם על הצד הטוב ביותר- היעזרו בעורך דין לפשיטת רגל וחדלות פירעון.
ככל שהוטלו עליך מגבלות ותרצה לדעת איך להסיר או לבטל אותן, חשוב לפנות לעורך דין שיוכל לסייע לך בתחום. כמו כן, אם תרצו לחסוך זמן בלמידת הזכויות והחובות שלכם, בחינת תקדימים שדומים למצבכם והתייעצויות עם אנשים מרובים- רצוי שתיקחו עורך דין שיחסוך לכם את הזמן והאנרגיה האלו ויסייע לכם לקבל החלטה במהירות.
יתר על כן, עורך דין פשיטת רגל יכול לסייע גם לפני ההכרזה עצמה, בפריסת הסדר חוב מול הנושים על מנת לסייע לכם להשתקם כלכלית במהירות האפשרית.
עורך דין פשיטת רגל בקיא לא רק בחובות אלא גם בזכויות. הוא יודע למי לפנות בכל שלב של התהליך ולכן יעשה זאת בזריזות. כמו כן, הוא יכול לבחון את מצבכם הכלכלי ולסייע לכם במשא ומתן מול הנושים על מנת להגיע להסדר במהירות ולשמור על האינטרסים שלכם.
בנוסף, הוא יסייע לכם לוודא שאתם עומדים בכל הדרישות וילווה אתכם בהליך השיקום והחזרת החובות עד לקבלת הפטר (פטור מחובות) ותחילת דרך חדשה.
אין מקרה של פשיטת רגל שדומה למשנהו- חלקם יכולים להיפתר בקלות באופן ישיר מול הנושים, בעוד חלקם כוללים מורכבות רבה ואיסוף ושחזור של מסמכים מגופים שונים.
לכן, על מנת להבין את מורכבות התיק שלכם ואת העלות הצפויה, עליכם להתייעץ עם עורך דין פשיטת רגל כמו קטרינה זובוב שתסייע לכם לבנות את ההצהרה, להרכיב את הראיות ותלווה אתכם דרך הגשת הבקשה ועד לשיקום הפיננסי המיוחל.
צפון ארץ — אני עובדת בערים: חיפה / קריות / נצרת / כרמיאל / עכו / נהריה
אין באמור לעיל כדי להוות ייעוץ משפטי ומומלץ לפנות לייעוץ מקצועי במידת הצורך בטרם נקיטת כל פעולה
© כל הזכויות שמורת לעורך דין קטרינה זובוב